Ortodoncija

sdswfe4f44

 Pravilan položaj vaših zuba je određen nasleđem,traumama, gubitkom zuba kao i nedovoljnim prostorom za zube. Dete nasledi krupne zube od oca, a vilice od majke i tada dolazi do manjka prostora i stvaranja teskoba. Prvenstveno je otežana ili onemogućena higijena prostora između zuba i tako dolazi do nastanka parodontopatije  za parodontopatiju. Tako da u planu lečenja parodontopatije, često se, prvenstveno uradi ortodontska priprema tj dovođenje zubika u pravilan položaj. Kada je kost meka tj kod mlađih pacijenata postoji mogućnost rešavanja problema mobilnim aparatima, a kod starijih fiksnim. Razlika je u ceni, kao i u brzini postizanja efekata. Mobilne proteze za decu se sada prave u raznim bojama i naprevljene su tako da ih svako dete sa zadovoljstvom nosi.

Tehnika izrade fiksnih ortodontskih aparata je uznapredovala, tako da nam omogućava da one čelične aparate zamenimo belim, što omogućava veoma veoma dobar estetski efekat.Naravno, u velikom broju slučajeva čelična fiksna proteza predstavlja standard i možda jedino rešenje za zubik.

Osim da zubi budu zdravi i beli neophodno je da budu i lepo poređani u vilici,to nam omogućava ortopedija vilica, zato je ne treba zanemariti.


Follow Us!